Over Ons

Beste Noodpakket is leverancier van goedgekeurde noodpakketten en maakt onderdeel uit van de Ypsilon Group B.V. uit Rotterdam.

Wij verkopen handzame 72-uur noodpakketten, met het internationale logo en keurmerk, in meerdere Europese landen. Bij het voortzetten van het overheid Noodpakketten programma zijn ook inbegrepen de informatie voorziening en ‘Pers’ updates over landelijke en regionale ‘rampen, zoals watersnood, langdurige elektriciteit storing en onderbreking van de gas- en water voorziening.

 

Hoewel het onmogelijk is te weten wanneer u een noodpakket nodig hebt, is het woord “paraatheid” het belangrijkst. Als er een ramp gebeurt, kan het zijn dat u geen hulp van buitenaf meer kunt krijgen en moet vertrouwen op de rantsoenen en voorraden die u bij de hand heeft.

 

In dat geval zijn voedsel met een houdbaarheid van meerdere jaren en benodigdheden in een EHBO-doos, zoals lichtbronnen, gereedschap om vuur te maken en andere benodigdheden, letterlijk redders in nood. Maar het kopen van een noodpakket is slechts de eerste stap om uzelf en uw huishouden voor te bereiden op een goede reactie op een crisis.

 

Wat zijn noodsituaties?

Overal waar mensen wonen en werken, kan plotseling iets voorvallen waardoor de dagelijkse gang van zaken ontregeld raakt. Het kan gaan om een klein incident, bijvoorbeeld binnenshuis of bij jou in de buurt. Maar het kan ook gaan om een groot incident, waarbij slachtoffers kunnen vallen, zoals langdurige uitval van elektriciteit, gas of water, een ernstig verkeersongeval, een grote brand, extreem weer of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen.

 

Wat kan er in jouw omgeving gebeuren?
Overal in Nederland kan wel iets gebeuren. Ook bij jou in de buurt. Sommige noodsituaties zijn niet locatie gebonden en kunnen overal plaatsvinden, andere daarentegen zijn sterk afhankelijk van een bepaalde locatie. Om een beter inzicht te krijgen in de plaatsgebonden risico’s, is in kaart gebracht welke risico’s zich op welke locaties voordoen (zoals een pompstation, LPG-tankstation of een vuurwerkopslag).

 

Zorg voor een goede voorbereiding
Of je nu alleen woont of een gezin hebt, het is altijd slim om goed voorbereid te zijn op een noodsituatie. Bijvoorbeeld door een noodpakket samen te stellen en je te informeren over risico’s in je omgeving.

 

” Met een noodpakket ben je beter voorbereid op rampen, calamiteiten of noodsituaties. Een noodpakket kopen of samenstellen is eenvoudig en niet duur. De meeste spullen heb je waarschijnlijk zelfs al in huis.